Mijn dag is geslaagd als ik een goed gesprek heb gehad waarin je kunt delen wat je bezig houdt, luistert, meedenkt en zo de ander verder helpt. Kortom contact waar echt iets in gebeurt. En dat is wat ik zo mooi vind aan ouderschapscoaching.

Mensen zullen altijd centraal staan in mijn loopbaan. Na de master Human Resource Management heb ik 12,5 jaar gewerkt als HR adviseur en mij gespecialiseerd in het coachen en ontwikkelen van mensen. Ik heb mensen onder andere gecoacht op omgaan met werkstress, bespreekbaar maken van wat er speelt en loopbaankeuzes. Door het begeleiden van ouders van jonge kinderen die (bijna) uitvielen, heb ik ook goed zicht gekregen op de druk die de combinatie van werk met zorg voor kinderen kan opleveren.

Mijn interesse in ouderschapscoaching is ontstaan, nadat ik zelf twee prachtige kinderen heb gekregen en ook veel kinderen van vrienden en buren meemaakte. Ik wilde mijn ervaring met coachen en ontwikkelen van mensen inzetten voor de meest impactvolle ontwikkeling die een mens in zijn leven doormaakt. Ouders spelen in die ontwikkeling tijdens de kinderjaren een essentiële rol. Hen hier bij helpen is voor mij het meest kernachtige wat ik kan en wil doen.

Nadat ik de opleiding Opvoedcoaching bij CIVAS opleidingen en de Professionals Intensive bij Hand in Hand Parenting heb gevolgd, ben ik in 2017 met mijn eigen praktijk gestart. In 2018 heb ik het Hand in Hand Parenting Instructor Certification Program afgerond, zodat ik gecertificeerd ben om groepen ouders workshops te geven en te trainen in deze methode.

In mijn praktijk kwamen steeds vaker ouders met vragen over hun hooggevoelige kinderen, die ook een sterke wil hebben. Ik ben mij daarom verder gaan verdiepen in de kwaliteiten van hooggevoelige kinderen met een sterke wil en wat ouders met deze kinderen tegenkomen. In 2021 ben ik gestart met de opleiding Hooggevoelig & Strong-Willed specialist met de Innerlijke Familie bij Janneke van Olphen en Arienne Klijn. Sinds 2022 ben ik geregistreerd Hooggevoelig & Strong-Willed specialist en Schildencoach met de Innerlijke Familie.

Daarnaast heb ik jarenlang ervaring met het luisteren naar mensen opgedaan in het Herwaarderingscounselen (zie www.rc.org). Aandachtig luisteren en doorvragen is een krachtige manier om mensen te helpen begrijpen hoe gebeurtenissen uit het verleden het heden beïnvloeden. Door ruimte te geven aan emoties kunnen die gebeurtenissen verwerkt worden, waardoor het mogelijk wordt weer flexibeler te denken en handelen.

Foto van Leonie