Wil je weten hoe je Hand in Hand Parenting kunt toepassen in de praktijk? Luister hier naar podcasts die gaan over de de tools van Hand in Hand Parenting en onderwerpen als grenzen stellen, afscheid nemen, aankleden en naar bed gaan. Klik op één van de podcasts in het vierkant en Marieke Sluijs (van Ouderschap in verbinding) en ik vergezellen je in de auto, keuken of op de bank.

Podcast: De kracht van spel

Het ligt in de natuur van kinderen om te spelen. Spelen is dan ook een krachtige manier om de relatie met je kind te verdiepen en in je gezin toe te werken naar meer plezier en samenwerking.

Podcast: Luisteren naar de emoties van je kind

Het kernbegrip van Hand in Hand Parenting is verbinding. De belangrijkste manier om verbinding te bereiken met je kinderen is door naar hen te luisteren, juist wanneer zij grote emoties hebben. Leonie en Marieke vertellen hoe dit werkt en wat het effect kan zijn.

Podcast: Grenzen stellen

Marieke en Leonie vertellen over de Hand in Hand Parenting tool Grenzen stellen. Luister hoe je door het stellen van grenzen de verbinding met je kind kunt versterken en je kind kunt helpen met emoties die hem/ haar dwars zitten.

Podcast: Kennismaking Leonie, Marieke en Hand in Hand Parenting

Leonie en Marieke laten je kennis maken met de ouderschapsmethode Hand in Hand Parenting. Een manier van ouderschap die zich baseert op de ontwikkeling en werking van het brein en het belang van hechting. Luister naar wat Hand in Hand Parenting voor Marieke en Leonie zelf heeft betekend.

Podcast: Als je kind zich als een draak gedraagt

Ken je dat? Het is weekend en je hebt allerlei leuke dingen gedaan met je kind. Moe maar voldaan komt het einde van een dag in zicht. Je kind zal wel blij en tevreden zijn na zo’n leuke dag denk je. Maar nee hoor… het begint te zeuren over het eten (waarom geen pizza??), slaat het broertje of zusje als het in de buurt komt of wil absoluut niet naar bed. Wat krijgen we nou?

Marieke en Leonie vertellen hoe onderliggende emoties het gedrag van je kind kunnen beïnvloeden. Leer hoe het brein werkt en wat er gebeurt als je kind ontregeld raakt. Aan de hand van een voorbeeld bespreken we hoe je er voor kunt zorgen dat je kind zich weer prettiger voelt en weer mee kan werken.