Ik werk met de methode Hand in Hand Parenting. Deze methode biedt vijf eenvoudige en krachtige tools, die je leren omgaan met de emoties en moeilijke momenten van kinderen. Hand in Hand Parenting is opgericht door Patty Wipfler om ouders met inzichten, vaardigheden en tools te helpen om nabije relaties met hun kinderen op te bouwen. De organisatie heeft meer dan 25 jaar ervaring met het werken met deze praktische tools, die ontwikkeld zijn op basis van de uitdagingen die families over de hele wereld tegen komen.

Voor meer informatie 
Bekijk de website www.handinhandparenting.org

In het boek Listen vertellen Patty Wipfler & Tosha Schore op een toegankelijke manier wat de uitgangspunten van Hand in Hand Parenting zijn en leggen ze de tools aan de hand van veel voorbeelden uit. Een aanrader!

Met ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil werk ik met de Schilden van de Innerlijke Familie van Arienne Klijn. Dit systeemtherapeutische model maakt op een heldere manier zichtbaar wat er bij het kind én de ouder gebeurt en in de onderlinge interactie.

Voor meer informatie
Bekijk de website www.hooggevoeligsterkewil.nl

In het boek Het hooggevoelige kind met een sterke wil geeft Janneke van Olphen ouders inzicht in de innerlijke wereld van deze kinderen en hoe je om kunt gaan met de vurigheid van deze gevoelige kinderen.

Lachende moeder en dochter met voorhoofden tegen elkaar

Andere boeken die ik kan aanbevelen:

Playful Parenting
Lawrence J. Cohen
In Nederlands:
Spelend opvoeden

Baby’s weten
wat ze willen
Aletha Solter

Attachment Play
Aletha Solter

Voorkant boek Baby's weten wat ze willen

Voorkant boek Attachment Play