We starten met een intake om kennis te maken, de opvoedvraag verkennen en te kijken of je je thuis voelt bij mijn aanpak als ouderschapscoach. De intake vindt telefonisch of online via Zoom plaats.

Het (online) coachingstraject bestaat uit 2 à 6 gesprekken van 1,5 uur:

  • In de eerste sessie bespreken we de opvoedvraag, het gewenste resultaat, de methode en oefeningen voor thuis;
  • eventueel gevolgd door 1 à 2 sessies samen met je kind om te ervaren hoe je deze methode thuis kunt toepassen. Een nabespreking is onderdeel van deze sessies;
  • afgewisseld met 1 sessie zonder je kind om te bespreken hoe het gaat en dieper in te gaan op jouw vragen;
  • eventueel uit te breiden met 1 à 2 sessies om meer te oefenen samen met je kind of om als ouder(s) dieper in te gaan op wat jij tegen komt tijdens het opvoeden.

Uiteraard kan het traject op basis van de opvoedvraag op maat worden gemaakt door het in te korten of uit te breiden. De coaching kan ook in het Engels plaatsvinden.

De sessies zijn bij jullie thuis of online. De gesprekken zonder je kind kunnen eventueel plaatsvinden in een gehuurde ruimte van Het Coachhuis.

Lachend kind dat in de lucht wordt gehouden

Resultaat van het traject
Je hebt stappen gezet in het luisteren naar, spelen, communiceren en verbinden met je kind. Je hebt handvatten gekregen over wat je kunt doen op de momenten dat het moeilijk wordt. Met de juiste informatie en ondersteuning voor jou als ouder ben je in staat om signalen van je kind te herkennen en in te spelen op dat wat je kind nodig heeft. De verbinding met je kind wordt daardoor sterker, wat meer zelfvertrouwen en plezier met zich meebrengt.