In de ouderschapscoaching

In de gesprekken kijken we naar de momenten die moeilijk zijn, bijvoorbeeld als je kind grenzen opzoekt. Je kind heeft op die momenten vaak last van opgebouwde spanning en kan niet meer op een ‘redelijke’ manier denken. Als je op dat moment je kind aandacht geeft in plaats van straf, kan het zich verbinden met jou en de veiligheid ervaren die het nodig heeft om de opgebouwde spanning kwijt te raken. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken en samen onderzoeken we welke manier past bij jou, je kind en je manier van opvoeden.

Thuis met je kind

Je kind heeft veel te leren om de wereld om zich heen te kunnen begrijpen. Als ouders speel je een grote rol in dit leerproces, omdat kinderen bij nieuwe ervaringen vaak eerst naar de reactie van hun ouders kijken of hen vragen stellen. Als je kind op dat moment op jou kan terug vallen, is het veilig genoeg om iets te verwerken van wat het heeft meegemaakt. Daarna komt er weer ruimte om zelf iets nieuws uit te proberen.

In de coaching leer je de momenten herkennen waarop je kind verbinding met jou nodig heeft, hoe je daar op inspeelt en hoe je dat op een structurele manier kan aanpakken in je gezin.

Lees verder bij Luisteren geeft inzicht Ruimte voor emoties  Vertrouwen doet groeien

Verbinding tussen kind en moeder geeft plezier